"Rytter’n "skal selges snarest

IMG 7495

 

Bilde tekst: Ove G Skrutvold må gi seg og vil gjerne at noen vil ta Rytter’n til nye høyder.

Etter 11 års drift av Rytter’n må Ove G Skrutvold gi seg. - Ved en snarlig overtakelse vil ny eier få en gunstig pris ved kjøp av aksjene, opplyser den nåværende eieren.

Tekst Therese Alhaug. Foto privat.

-       Det siste året ble et konsolideringsår uten de årlige messene som AEG, Spring Tour og Kingsland Oslo Horse Show, forteller butikkinnhaver Ove Skrutvold om forretningen sin på Rud i Bærum. - Når helsa svikter må aktivitetene i butikken tilpasses, forklarer han videre mens han påpeker at driftsresultatet i 2016 likevel viste positive tall og faktisk endte opp som vesentlig bedre enn i 2015.

Av helsemessige årsaker ser Ove seg nå nødt til å selge den store hesteutstyrs-forretningen som har vært i gang siden 2005.

-       Det viktigste for en ny driver er at kundene gir uttrykk for at de håper Rytter’n vil fortsette, forklarer han.

Selv etablerte Skrutvold butikken etter mange år som kunde i hestutstyrs-bransjen.

- Vi så behov for en stor, velassortert butikk med varer av god kvalitet. Å dra fra en butikk til en annen for å finne ridebukse og ridestøvler som passet, ble mye bortkastet tid. Alt på ett sted var det vi ønsket oss, forklarer han.

DSC 4689

STORT SORTIMENT

Rytter’n har helt siden oppstarten i 2005 lagt vekt på å ha de viktigste produktene for ryttere tilgjengelig i butikken. Totalt tilbyr butikken mer enn 3500 aktuelle produkter til hest og rytter. - Men det er fortsatt ridebuksene som er den viktigste produktgruppen sier Ove.

Rytter’n har satset på bukser fra Equiline, Pikeur, Kingsland og et godt økonomisortiment.

- Hos Rytter’n finner du alltid en ridebukse som passer da du kan velge fra 800 – 1000 ulike ridebukser, forklarer Ove.

 DSC 4768

Også skotøy er et viktig satsingsområde hos Ryttern:

- De Niro, Ariat og Mountain Horse er verdens ledende produsenter av ridestøvler og sko, og hos oss finner du alltid et stort utvalg ridestøvler slik at tilpasning kan gjøres på stedet. Trenger du spesialtilpassede støvler ordner vi det også. Vi har i 11 år levert målsydde støvler fra De Niro med vellykket resultat, forteller Ove.

DSC 4739

Sikkerhet må prioriteres når man driver med ridesport, og Ove forteller at Rytter’n tilbyr et godt utvalg med godkjente ridehjelmer og sikkerhetsvester, bla. merker som Charles Owen, KASK og Race Safe.

Beskyttelse av hestebeina er også viktig for å unngå skader og slitasje. I de seneste årene har det blitt dokumentert at hyppig overoppheting av hestebeina ved bruk av tette belegg, er skadelig på sikt. Dette har Ove tatt tak i:

- Hos Rytter’n har vi alltid et stort utvalg av beinbelegg til alle formål – sprang, dressur, feltritt, stall og paddock, sier Ove og legger til at han fører anerkjente merker som: Professionals Choice, Veredus, Equilibrium, Eskadron, Kentucky m.fl.

IMG 7512

BELIGGENHET

Butikken ligger på industriområdet RUD i Bærum – i nærheten av Sandvika, og tilbyr gratis parkering ved døra, som butikkens kunder har satt stor pris på. Her er det kort avstand til både E-18 og E-16, og dertil kort vei til Oslo, Drammen og Hønefoss.

-       I tillegg jobbes det nå med et nytt veisystem inn til området fra E-16, forteller Ove og nevner at det er registrert flere tusen hester oppstallet i en radius på 30 km fra butikken.

DATASTYRT LOGISTIKK OG KASSESYSTEM

Rytter’n var også tidlig ute med sitt digitale kasse-system. - Det var tidkrevende å bygge det opp, men effektivt å bruke, forteller Ove. - Dette gir god oversikt over vareutvalg, lager og salgshistorikk. Systemet er dessuten enkelt å bruke og rasjonelt til både innkjøp og salg, forklarer Ove.

DSC 4846

FAGHANDEL PÅ NETT

Andelen av netthandel har økt år for år for omsetning av hesteutstyr. Det samme gjelder for Rytter’n:

- Ja netthandelen øker år for år. Men vi har også erfart at kunder som har gjort feilkjøp på nettet setter pris på å komme til butikken – se varen, prøve og ha mulighet for enkelt bytte. Det siste par årene har vi fått flere og flere tilbakemeldinger på at kunden setter pris på å besøke en faghandel for å få faglig råd og god service, forklarer Ove.

Årsregnskapet for 2016 er klart, og nå er det altså salg som gjelder. Ove håper på interesserte kjøpere så snart som mulig.

- Ja, jeg håper det kommer henvendelser raskt, sier Ove og legger til at han kan nås på tlf 905 26 176 eller E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Annonse