Dressursportens tante og bestemor

FullSizeRender

Elizabeth Farbrot har stadig nye ideer som bare popper opp. - Man kalles jo ikke Popcorn for ingenting, ler hun med smittende entusiasme.

Tekst Sille Kasin. Foto Nina Børrestad.   


Sesongen er i gang, og Elizabeth Farbrot gleder seg. STORT. - For det er så utrolig mye å kunne glede seg over!

- Og også så mye å glede seg til! – Og kan man på toppen bidra til å glede andre, ja, da er virkelig lykken nådd for ildsjelen og idémakeren som i sin tid selv var ivrig dressurrytter, og også engasjert mamma til sprang- og feltrittsdatteren Ellen Birgitte - lenge før dressuren tok dem begge.


- Aller først gleder jeg meg til AEG, slår vår norske dressursports selvutnevnte tante og bestemor fast. - Alle gleder seg til AEG. Det blir fantastisk moro, og også lærerikt! Det blir flott å se våre egne dressurutøvere i aksjon, og også gøy å se alle andre til hest som ikke bare rir innenfor railen. Og det blir òg morsomt å oppleve prisutdelingen ved AEG Awards der jeg selv sitter i vinnerkomiteen. Men aller mest gleder jeg meg til dressurclinicen!

Sier Elizabeth, som selv ble beæret med Norges Rytterforbunds høyeste utmerkelse i 2013 – etter blant annet å ha vært grenleder i dressur i først fem år, og deretter dobbelt så lenge til. Nå er hun engasjert medlem av NRYFs landslagskomité i dressur og damen bak den populære nettsiden «Dressur så klart!» - i tillegg til så mye annet. For, for Elizabeth handler det først og fremst ikke om å tenke «What’s in it for me» – but for you.


- Clinicen med Anky (van Grunsveen, red.) blir helt sikkert fantastisk, for hun har en enestående formidlingsevne, og vi har alle noe å lære. Ingen er utlært. – Og, det viktigste med en clinic er ikke å lete etter feil. Det er jo bare en bonus om ekvipasjene ikke helt får det til, og vi får oppleve hvordan et virkelig verdensnavn med tre OL-gull på rad løser tingene, slår hun fast. – Vi har forresten også enormt mye å takke Kristin Andresen for, som blant annet gjør dette mulig, legger hun til.

Masse mer å glede seg til blir det også gjennom 2017, skal vi tro Elizabeth rett.
- Vi går en fantastisk sesong i møte, helt himmelsk. Tenk, hele fire CDI-stevner skal arrangeres på norsk grunn, og nivået på Norges landslagsryttere er høyere enn noen gang, stråler hun.  Håpet er så klart at vi kan sende fulle lag til EM, og vi er virkelig stolte av dressurrytterne våre. Vi har god vekst i sporten, og mange av dem som nå lykkes i toppen, har fulgt systemet til NRYF, poengterer hun.

Annonse