ETTER 11 GODE ÅR SKAL RYTTER’N SELGES

 IMG 7542

Interessen for hesteutstyr har han hatt hele livet. Som 12 år gammel gutt sydde Ove Gussiås Skrutvold sammen sin første sal av en striesekk og noen gamle lærremmer fra en kjøresele på gården hjemme i Romsdalen. To treklosser og noe ståltråd ble til stigbøyler. Deretter bar det til skogs på fjordingen “Lenda”.

Tekst og foto Therese Alhaug

Likevel var det først som godt voksen at gårdsgutten skulle gjøre forretning av hesteutstyr. Da bondesønnen var 31 år tok han sitt første ordentlige ridekurs i USA, og vips var han igjen bitt av basillen. Etter 15 år som selger og direktør i IBM, bestemte nordmannen seg for å flytte hjem og starte ridesenter på konas familiegård i naturskjønne Valdres. I 1991 startet han Valdres Hestesenter. Det var slik det begynte.

- Det var manko på hesteutstyrstilbydere i Norge. Vareutvalget var smalt og leveringstiden lang, forteller Ove.  

IMG 7512

I hele 11 år har Romsdalingen drevet virksomheten som regnes som en av landets desidert største og mest veldrevne hestebutikker, midt i tetteste heste-Bærum.

Hestebutikken, Rytter’n, startet som en liten gründervirksomhet på toppen av Oslo City sammen med flere andre gründere. Samtidig startet letingen etter et egnet lokale.

- Valget falt på Rud i Bærum – midt i gryta for hestefolk fra både Oslo, Bærum, Asker og Drammen. Her var det flust med ridehester i 4 mils omkrets, og ideelle parkeringsmuligheter.

I 2006 åpnet Rytter’n i næringsparken på Rud.

11 år med butikkdrift
I hele 11 år har Romsdalingen drevet virksomheten som regnes som en av landets desidert største og mest veldrevne hestebutikker, midt i tetteste heste-Bærum. En modig satsing, som med tid og stunder ble en lønnsom bedrift. Erfaringene fra IBM skulle komme godt med.

- Vi var vel en av de første hestebutikkene til å benytte strek-koding og digitalt kassesystem, og ikke minst digitalstyrt varelager. Slik fikk vi raskt kontroll over beholdningen.

Likevel var det en frisk satsing å åpne en 600 kvadratmeter stor hesteutstyrsbutikk, med 100 kvadratmeter kontor og lager, og det før netthandelen skjøt fart?

- Ja folk både tenkte og sa høyt at jeg mått være litt “ gærn”. Lokalet måtte jo totalombygges. Gamle kontorer ble revet ned. Så skulle 600 kvadratmeter fylles opp med varer, og alt skulle strek-kodes. Det tok lengre tid enn vi trodde å få det hele opp å gå, fortsetter han og smiler godt.


Men “galskapen” var nok bedre overveid enn som så. Tre år senere var butikken oppe å gå med to fulle årsverk. Forretningen holdt koken gjennom den tøffe finanskrisen, til tross for en generell nedgang, men så snudde kurven igjen, og året 2014 viste en omsetning opp mot åtte millioner kroner. Også 2016 ser lovende ut. På papiret fortelles det om meget god likviditet, soliditet og lønnsomhet.

Til tross for at en del av butikkens varer selges via netthandel, prioriterer Ove fortsatt kunder i butikk.

Er butikkhandel på vei tilbake?

- Ja det tror jeg. Spesielt siste året har vi merket en tilbakestrøm til butikken. Vi har hele tiden jobbet for å skape en butikk for besøkende, fremfor et lager for netthandel. Her kan kundene bytte varer og få den hjelpen de trenger for så å reise hjem med varen i hånden. Ikke minst har vi et solid sortiment basert på sterke merkevarer og et økonomisortiment.

I tillegg har Ove bygd opp et lite engrosfirma med gode agenturer i bransjen og selger til 15 andre butikker i Norge.

IMG 7495

Oves håp er at butikkens nye eier vil være en virkelig hesteentusiast som ikke er redd for å ta i et tak, og som vil satse og utvikle butikken videre.

 

Gjennom 11 år – hvilke store endringer har du merket deg siden oppstarten ?

- Vel, lærutstyr endrer seg lite, men klesutvaget har eksplodert. Sortimentet er bredere, og det er langt flere tilbydere. Likevel; grossistene er nesten borte. Da er det ekstra viktig med et godt varelager, som igjen krever en viss størrelse på butikken. Videre har ridehjelmer vært en hit de siste årene, og spesialsydde støvler er god business.  Så er det netthandelen da - som kom på banen rundt 2007.

Pensjonisttilværelse hjemme på gården

Hver uke har Ove pendlet mellom familiegården i Valdres og butikken. To timer hver vei. Nå venter fulltid på familiegården og starten på pensjonisttilværelsen. Til tross for 11 gode år har butikkeieren nå bestemt seg for å legge inn årene og selge virksomheten.

Har det vært en vedmodig avgjørelse?

- Vel, jeg ser frem til å endre livsstil nå, selvom det har vært mange fine år. En ny eier vil kunne drive bedre enn en gammel mann, sier butikkeieren muntert og legger til at han har et håp om at butikkens nye eier vil være en virkelig hesteentusiast som ikke er redd for å ta i et tak, og som vil satse og utvikle butikken videre.

IMG 7546

Hver uke har Ove pendlet mellom familiegården i Valdres og butikken. To timer hver vei.


Skrutvold skuer stolt ut over varelageret sitt. I 11 år har han vandret mellom rader med hjelmer, skotøy, rideklær, tilskudd og alskens tenkelig hesteutstyr. Her er orden og reda - en oase for hesteelskere. Visst er det rart, men livet som pensjonist har han likvel tenkt å bruke aktivt hjemme på gården. For der venter nye planer.

- Vi har 15 bygg som skal ivaretas. Pluss en stall – kanskje flytter noen hester inn på gården igjen. Det får tiden vise, smiler Ove som er vant med å sette i gang både små og store prosjekter.

Kanskje blir det på ryggen av en fjording i sin egensydde sal vi ser Skrutvold neste gang. Tilbake til røttene – velfortjent sådan. Ove ler godt:

- Den gamle salen har jeg enda. Utrolig nok. Den fikk jeg overlevert på 50 årsdagen min.

Annonse