Nye regler regulerer den omstridte skoingen av "Walking Horses" i USA.

tennesse

USA's største dyrevernsorganisasjon, The Humane Society of the United States,  kunngjorde nylig sin lettelse over den støtte de har fått fra det hvite hus på gjennomføringen av strenge regler som skal slå kraftig ned på og forhindre den barbariske og smertefulle skoingen av høvene på Tennesse Walking hester i showsammenheng.

Den kunstige skoingen har vært benyttes i showsammenheng for at hestene skal utføre gangarten omtalt som "Big Lick" med ekstra høye kneløft, hvor det informeres om at syre sprøytes inn i høvene, og tunge forhøyede såler/vekter festes på hoven for å motivere hesten til å overdrive gangarten for å oppnå bedre poeng hos dommeren. Sålene hevdes å skape en smerte som fører til at hesten overdriver sin særpregede gangart med særdeles høye kneløft.

The Humane Society of the United States har fått støtte hos veterinærer, en rekke organisasjoner og dyrevernsgrupper, samt 300 medlemmer av Det Hvite Hus. Det nye reglementet ble kunngjort av US Department of Agriculture tidlig i år,som et resultat av en mangeåreig kamp fra uttallige dyrevernsorganisasjoner.

LES HELE SAKEN HER

 

 

 

 

Presset til å handle av en rekke HSUS undercover etterforskning og en nasjonal kampanje som tilt støtte fra mer enn 300 medlemmer av den amerikanske hus og Senatet hele det politiske spekteret, US Department of Agriculture kunngjorde i dag strenge nye regler for å slå ned på den barbariske praksisen med hest Soring - den forsettlig utsettes for smerte på beina og hovene av showet Tennessee walking hester og beslektede raser, for å tvinge dem til å utføre den kunstige, smerte-baserte "Big Lick" gangart. En enorm koalisjon av dyreverngrupper, hest bransjeorganisasjoner, veterinær organisasjoner, politi og andre sikkerhets føderale handling, men til slutt æren går til president Obama og landbruks sekretær Tom Vilsack for å få dette gjort på deres vakt.

Annonse