RADDE FORTSATT PÅ RØMMEN

radde

Karina Lønhøiden og hesten hennes, Radical var på ridetur i skogen i det flotte sommerværet i Austmarka. Radical skvatt, og siden har ingen sett ham.

TEKST: TINE SOMMERFELT. FOTO: PRIVAT

Hesten Radical har vært på rømmen siden tirsdag denne uken, da Karina kjente at Radde, som han blir kalt til daglig, var urolig, gikk hun av og leide han isteden. Mens hun leide Radde, skvatt han, og løp til skogs. 

- Vi har lett etter Radde time inn og time ut siden tirsdag, med bidrag fra både sporhunder, og folk i nærområdet, forteller Anniken Lønhøiden, Karinas søster, som er ansvarlig for Facebookgruppen "Leteaksjon etter Radde!", og mobiliserer hjelp derifra.

Over 600 mennesker har engasjeret seg på Facebook, og det øker stadig.

- Vi er evig takknemlige for engasjementet! sier Anniken, og fortsetter, - vi har vært innom alle gårder, staller og hus i nærheten og informert om at han er savnet, og bedt de kontakte oss om de ser ham, eller spor etter ham.

De har lett høyt og lavt, med bistand fra både helikopter, biler, firhjulinger, sporhunder, og folk til fots. De har til og med forsøkt med drone. På det meste har de vært 40 personer i skogen på let etter Radde.

- Nå har vi trappet ned, og går maksimalt ti stykker om gangen. Vi har oppfattet det som at Radde blir engstelig når vi går mange om gangen, forteller Anniken. 

 For spor har de funnet, og har god tro på at de skal klare å finne Radical og bringe ham tilbake til sine vante, og trygge, omgivelser. Senest i går fant de spor de har god grunn til å tro er fra rømlingen. 

- Vi har satt opp viltkamera og har med oss varmesøkende kamera. I dag skal vi sette opp fler viltkameraer, og har med oss hund. Vi sitter nå rolig på post i håp om å ikke skremme ham. Nå vil vi bare ha ham hjem, avslutter Anniken.

Har du informasjon i saken kan du ringe 93000868, eller kontakte Anniken på facebookgruppen.

Radical1

Radical er savnet. Foto: Privat.

Annonse