Ingrid Gjelsten: «Det var først etter at jeg skrittet ut av arenaen i Hamburg, at jeg kom på at 20.000 mennesker hadde sett meg ri.»

 ingrid 3

Til høsten begynner 16 år gamle Ingrid Gjelsten på videregående skole, der toppidrett ved Wang venter. For toppidrett sprangridning blir det – etter at det rett og slett ble litt for kjedelig å ri islandshest.

Tekst og foto Sille Kasin.

Vi møter ungjenta like etter at hun har avsluttet sprangstevnet på Bækgaarden i Danmark med tre plasseringer og sløyfer av tre mulige på avslutningsdagen. 

-Jeg vil egentlig ikke reise hjem, for stevnet varer to dager til, og det er så hyggelig her, forteller Ingrid. - Men nå skal jeg tilbake til Stall Gullik og starte oppladningen til mitt første junior-NM, og når man rir for Toril Hemmingby og Geir Gulliksen, så holder man seg til planen, vet du, ler hun. – Og planen det var å kvalifisere meg til NM og ri mitt første mesterskap, det, legger hun til.

Og selv om det er sommerferie og skolefri, så har den målrettete 16-åringen travle dager i vente. For ikke bare rir hun stort sett fire hester hver dag, men hun satser også på allsidig trening i tillegg. 

Jeg løper mye i skogen med hundene, forteller Ingrid. - I tillegg trener jeg en del styrke, og til høsten skal jeg også begynne med Pilates. Gjennom hele året bruker jeg mange timer i stallen, så det blir jo ikke tid til så mye annet enn ridingen, påpeker hun. – Vennene mine på skolen synes nok det er litt irriterende at jeg ikke kan være med på noen ting, men de forstår jo at jeg ønsker å satse også, legger hun til.

Sprangridning har hun holdt på med i snart tre år til høsten – etter at Geir Gulliksen kom bort til henne mens hun var publikum på Telenor Arena ved Kingsland Oslo Horse Show og spurte om hun ville komme til gården på Lierskogen og ri ordentlig sprangponni.

Og deretter var det gjort, ler mamma Solveig fra sidelinjen. -  Kvelder og fridager går med til lekser når det ikke er sommerferie, men ellers i året blir det ikke én fridag i uken en gang lenger nå, påpeker hun.

 

ingrid 2

 

Ingrid selv forteller at hun er virkelig glad over å være i et så godt system som hun er hos Stall Gullik, og at hun også er glad for å ha så engasjerte foreldre.

Jeg hadde faktisk aldri nådd så langt som jeg allerede har gjort, hvis jeg ikke hadde vært i et så godt system som jeg er, og hatt Toril og Geir i ryggen, sier hun. – Og det er flott å ha både mamma og pappa som alltid stiller opp. Til nå er det største jeg har opplevd å få ri ved Global Champions Tour-stevnene i Hamburg og Monaco. Mens jeg red, var jeg mest opptatt av å holde fokus på oppgavene som Toril hadde gitt meg, men etterpå – først da skjønte jeg at jeg hadde ridd foran et publikum på 20.000, og faktisk er i ferd med å bli sprangrytter, avslutter talentfulle Ingrid beskjedent.

Annonse