Grand Prix-seier til Pål Flam i Drammen

JBK kingsland arena 1 of 1 3

 

Som det seg hør og bør, ble første uke av Drammen Spring Tour avsluttet med internasjonal Grand Prix på trestjerners nivå. Og nær sagt i kjent stil, tøylet vår egen Pål Flam fine Skjerabergs Larkin inn til seier.

Tekst Sille Kasin. Arkivbilde.

Dagens startfelt bestod av 33 ekvipasjer, og av disse gikk kun tre videre til omhopping. Og snaut 22 gamle Pål Flam bak tøylene på førstehesten, 14 år gamle Skjerabergs Larkin, han gjorde som i fjor – la flere etablerte ekvipasjer bak seg, gikk helt til topps i den prestisjetunge klassen og sikret poulær og vel fortjent norsk Grand Prix-seier på hjemmebane.

-        Jo, Larkin, han gjorde det igjen, han, smiler dagens Grand Prix-vinner bredt – etter at seieren var sikret, og den populære ekvipasjen hadde blitt behørig gjort stas på av klassens dommer og et begeistret publikum.

Danske Bo Bak Andersen inviterte til en krevende bane der altså få ekvipasjer gikk feilfritt, og vårt store ryttertalent og stjernehesten hans fikk det hele til å se såre enkelt foran hjemmepublikummet.

-        Larkin løste det hele fantastisk, og gjorde det faktisk veldig lett i dag, legger den glade vinneren av ukens hovedklasse til.

Etter seieren i tilsvarende Grand Prix-klasse ved Drammen Spring Tour i fjor, stod opptaksprøven til Riders Academy ved Redefin Horse Show på programmet for den fremgangsrike duoen. I etterkant av prøveriding og intervjurunder bød – som vi alle vet - den historiske sjansen seg for Pål, da han som første norske rytter og ellers blant totalt seks av Europas unge, lovende, ble tatt inn som sprangrytter ved Riders Academy for et år. NYRF spilte ham inn som potensiell kandidat, og Pål ble gledelig nok sluppet gjennom nåløyet. Først ble han fulgt med falkeblikk på konkurransearenaen, på oppvarmingsbanen og i trening, og ble også drillet i spørsmål om utdanning, motivasjon og ambisjoner. Juryen så altså ikke kun på resultatene, men tok også personlige egenskaper og hestemateriell med i betraktning.

Men dette året, da står det altså andre poster på programmet, for i midten av mai får vi nemlig et spennende gjensyn med den populære duoen under Drammen Spring Tour.

-        Det stemmer det, ja, bekrefter Pål på blidt sørlandsmål. –For Larkin og meg selv blir nemlig neste store oppgave nettopp her på Linnesvollen, da vi er tatt ut til å representere Norge ved nasjonshoppingen under Norway Grand Prix-delen av stevnet den siste helgen. I dag klaffet alt, og Larkin beviste nok en gang at han er en hest som virkelig kan hoppe store hinder. Jeg er veldig glad og stolt over uttaket, og gleder meg virkelig til å være med å representere Norge her på hjemmebane. Det er stort å vinne en trestjerners Grand Prix på hjemmebane som i dag, og det er også stort å få tilliten når det gjelder en så prestisjetung oppgave som Nations Cup, avslutter dagens soleklare Grand Prix-vinner.

Resultater: online.equipe.com

Annonse