Amalie Steen Hegre: "Vi har fått en best tenkelig start på sesongen".

s

Gårsdagens vinner av hovedklassen ved Z-Tour i Belgia, Amalie Steen Hegre, hviler ikke på laurbærene. I dag gir hun Remedy en aldri så liten skrittetur, men ellers venter et tettpakket stevneprogram. - For sesongen 2017, den kan bli karrierens beste, tror Amalie.

Tekst og foto Sille Kasin.

Vi treffer Amalie Steen Hegre i det hun nærmer seg gjestestallen på Zangersheide bak tøylene på Remedy, hennes norskfødte makker gjennom en årrekke. Sammen har den ydmyke, alltid like blide vestlandsjenta og nå 15 år gamle Remedy allerede skrevet seg inn i historiebøkene og herjet resultatlistene ute og hjemme. På duoens lange merittliste står blant annet individuelt juniorgull i EM i 2014 og deltakelse med gode resultater i tre andre EM, samt fenomenale prestasjoner i for eksempel rankingklasser under Drammen Spring Tour.

-        Jeg husker ikke egentlig så mye fra tiden rundt EM-gullet, smiler Amalie beskjedent. – Det var selvsagt veldig stort der og da, og det er jo alltid greit å ha med seg i bagasjen, men jeg er nok egentlig mer typen som liker å tenke fremover, smiler hun igjen.

Og i går ble altså karrieren tatt til nok en ny høyde. Da vant nemlig Amalie og Remedy sin første internasjonale 1,50 m-klasse på trestjerners nivå, og i dag er det derfor fri mellom slagene før Grand Prix i morgen.

-        Det var faktisk veldig kjekt å vinne dette, stråler 20-åringen. - Og treneren min, Kenneth Sande, han brukte bare ett sekund på å sende meg en melding, ler hun, og det tok heller ikke lange stunden før jeg hadde ham på tråden.

Vi er kommet inn i gjestestallen, og Amalie jobber fokusert mens vi prater. For hun liker å gjøre tingene selv. Rutinert saler hun av, ruller bandasjer og fyller bøtte på bøtte med vann.

-        Jeg tror faktisk at dette kan bli vårt beste år, fortsetter hun. – Vi har trent mye gjennom vinteren, og jeg lærer jo stadig vekk ting. Men jeg hadde nok ikke klart så mye som jeg har gjort uten Kenneth, og da jeg var hos Marco Kutscher i januar, fikk jeg også en del små detaljer på plass.

Treningsoppholdet hos Kutcher kom som et resultat av Amalies samarbeid med Riders Academy, og nå ligger ny søknad om elevplass inne. Snart går derfor ferden til Pferdefestival Redefin. I løpet av stevnehelgen vil hun bli vurdert av juryen som til sist gir fem av de 25 ekvipasjene som har sluppet gjennom nåløyet og prøverir, muligheten til virkelig å få hjelp videre mot en profesjonell karriere.

-        Selv kommer jeg jo ikke fra en typisk hestefamilie, forteller Amalie, og derfor vil det jo være ekstra stas å kunne få en elevplass ved Riders Academy, slår hun fast.

Men før turen til Tyskland venter altså flere klasser ved Zangersheide, og også deltakelse ved Drammen Spring Tour de to første helgene. Og målet for sesongen, det er selvsagt deltakelse i nok et EM med Remedy, så sant hun holder seg sunn og frisk.

-        Jeg har jo hatt henne så lenge, og vi kjenner hverandre godt. Remedy er så god og snill, og så er hun flink til å slappe av på stevner. Og i tillegg så er hun både litt sta og spesiell, noe som passer meg godt, avslutter Amalie, som så langt ikke bare har sikret norsk junior- og ungryttersuksess, men nå også fortsetter å vise internasjonale seniorer bakskoene.

Annonse