Ukens sprangsak: Sesongåpning av LGCT med norsk rytter på plass

mexicoteam

 

Hva kan vel passe bedre enn å være en del av Mexico Amigos i selveste Mexico City? Geir Gulliksen og teamet hans er klare til start når første etappe av LGCT og Logines Global Champions League 2017 braker løs denne torsdagen.

Tekst Sille Kasin. Fotokolasj GCL

Fjorårets nykommer i Longines Global Champions Tour, Mexico City, står som vertskap for årets første etappe av i alt 17. Der er også vår egen Geir Gulliksen på plass, sammen med den tolv år gamle KWPN-vallaken Arakorn.

LGCT arrangeres for tolvte gang i 2017, og for andre gang satser president og initiativtaker Jan Tops nå også på forrykende laghopping. Sammen skal de 18 lagene som er satt sammen av ekvipasjer fra ulike nasjoner, kjempe seg imellom gjennom hele serien. På hvert av lagene deltar minst én U25-rytter, og det endelige slaget om lagseieren sammenlagt står i Qatar i november.

Geir Gulliksen inngår som del av Mexico Amigos, og presseteamet ved LGCT har klokketro på helgens hjemmelag:

-        Hva får du når du setter sammen et lag med en av de ledende tyske sprangrytterne, en nordmann som har “aldri gi opp, alt er mulig” som motto, en brasilianer som bor i Belgia, og to svensker? Jo, Mexico Amigos, et virkelig fargerikt og dynamisk team med ulike aldre og nasjonaliteter i kombinasjon med konkurranseinstinkt og et felles ønske om målrettet arbeid og stå-på-vilje. Laget er lidenskapelig opptatt av sporten, har talent og et virkelig vinnerinstinkt. Med et entusiastisk hjemmepublikum i ryggen og en klar taktikk og strategi fra start, vil Mexico Amigos virkelig bli et lag å regne med.

Og med på laget sammen med vår fremste sprangutøver over tid – Christian Ahlmann, Henrik von Eckermann, Yuri Mansur og Evelina Tovek, som Geir Gulliksen selv setter høyt og gleder seg stort over å kunne være på lag med helt frem til finalen i Doha. I første runde av laghoppingen har Mexico Amigos valgt å sende ut to virkelig sterke kort denne helgen, nemlig alltid like stabile Christian Ahlmann og formsterke Henrik von Eckermann:

-        Jeg tror at vi er et veldig sterkt lag, forteller Gulliksen entusiastisk til LGCTs presseteam. - Henriks tredjeplass i verdenscupavslutningen i Omaha forrige helg er bare ett av flere tegn på dette, og vi gleder oss veldig med ham over resultatet. Selv gleder jeg meg også veldig til sesongen, og vi ønsker å sende de sterkeste rytterne på laget ut i sesongåpningen her i Mexico, avslutter Geir Gulliksen fra gressarenaen Campo Marte i Mexico City, kort tid før det hele braker løs.

Og for oss her hjemme gjenstår det da bare å ønske Mexico Amigos buena suerte - lykke til, og også glede oss til å følge vår egen sprangnestor og hans Arakorn individuelt gjennom helgen.

Følg med på arrangørens hjemmesider, https://www.globalchampionstour.com/about/ og

https://www.globalchampionsleague.com/about/, som også byr på vederlagsfrie livestreaminger.

Annonse