Stian Øglænd og Tore Sannum – med hjerter i takt for sporten

Stian og Tore collage3

Ved helgens årsmøte og rytterting har vi i Norges Rytterforbund – for forbundet er jo nettopp alle vi som er medlem av en rideklubb - blant annet takket av presidenten vår gjennom de to seneste årene, og vi har klappet inn den nye.

Tekst og foto Sille Kasin.

  • Det er bare å gruglede seg, slår den avtroppende presidenten i NRYF leende fast. – Men aller mest glede seg, for selv om presidentvervet er forholdsvis krevende – og selvsagt også litt frustrerende i blant -  så er det aller mest spennende, lærerikt og gøy. Kort sagt, det er jobb! Og det er morsom jobb! Sammen med de ni øvrige medlemmene i forbundsstyret har jeg vært med på å stake ut kursen videre, og nå blir det derfor fint å kunne lene seg litt tilbake, ta vare på familien – på Lena som jeg er gift med, og på Casper som er 11 måneder og kommende rytter, ler han - og se mye av det jeg selv har vært med å beslutte, bli fulgt opp.

Det er like før tidenes yngste NRYF-president entrer podiet for siste gang. - For, som han selv sier – å gratulere den nye sjefen for disse greiene her. Som leder av en organisasjon med hele 35.000 engasjerte medlemmer, som nå er det trettende største særforbundet i NIF, og der kjærligheten til sporten og hesten som individ i særstiling er viktig.

Da Stian Øglænd for kort tid siden meldte at han ønsket å trekke seg tilbake, burde vi kanskje ikke ha blitt overrasket. For 34-åringen er på ingen måte en kar som liker å gjøre ting halvveis. For det handler om tid. Mangel på tid.

  • Jeg har aldri vært typen som gjør noe halvveis, jeg, konstaterer Stian Øglænd like etter at han har gitt Tore Sannum stafettpinnen videre. – Og derfor er nå to år med presidentvervet for den flotte organisasjonen vår nok, legger han til. -  For selv om interessen og gløden min for sporten er minst like stor som før, så velger jeg nå å prioritere. Det handler om tid, rett og slett.

Men tid -  tid til å kunne gi noe tilbake til sporten, det føler på sin side NRYFs nyvalgte president, Tore Sannum, nå endelig at han har.

  • Jeg ser virkelig frem til å kunne ta over som leder disse neste to årene, og vet jeg har et godt team med på laget, bekrefter den nyslåtte presidenten entusiastisk. – Vi er en flott organisasjon med mye samlet kompetanse! Sammen skal vi i forbundsstyret og administrasjonen forbedre, videreutvikle og ikke minst gjennomføre de tingene som det forrige styret har satt på dagsordenen. Selv er jeg handlekraftig, samtidig som jeg har tro på å tenke fremover og se de lange linjene. Vi skal fange opp hva som rører seg i organisasjonen, ute i distriktene og på Ullevål der administrasjonen sitter, og det blir gøy å være synlig, ikke minst i de grenene som jeg selv ikke kan så mye om.

Og vi – alle vi som er klubbmedlemmer og derfor også grunnstammen i NRYF – vi grugleder oss ikke, men gleder oss bare til å følge det nye forbundsstyret med ny president i spissen, vel vitende om at både Stian Øglænd og Tore Sannum selv har store hjerter for organisasjonen og hjerter som banker i takt.

Annonse