STEVNEHELG: Tre nye hallmestere, og norske plasseringer både i Spania og Italia

På stevnekalenderen her hjemme har Hallmesterskapene for ponni og hest MB vært viktigste poster på programmet, mens en rekke sprangryttere fortsetter å høste erfaring på kontinentet.

Tekst Sille Kasin.

Solberg Rytterklubb er ikke av de største, men skulle vise seg å være best når det gjelder. Denne helgen tok nemlig klubbens ponnijenter Hedda Victoria Aam-Opheim, Carmen Grønvold Johannessen og Anine Mørch Aas storeslem i Hallmesterskapene i dressur, der Grenland Ryttersportsklubb stod som vertskap.

Allerede under sesongens første elitestevne viste trener Jonas Elvebakks solbergjenter form. I helgens mesterskap gikk Hedda til topps som hallmester på toerponnien Septun, mens Carmen og Davidoff sikret gull i enernes mesterskap, etterfulgt av Anine og Vestenås Padova Nova som sølvmedaljører og Hedda og Dancer på bronseplass. Oppdal Hestesportklubbs Marie Schilbred red sin Jo Jo Zefine til toersølv, mens bronsen gikk til Hedemarken Rideklubbs Ingeborg Cecilie Engebretsgård og Micis Napoleon.

Tanum Rideklubbs Elisabeth Struve Fjornes kapret på sin side vel fortjent gull i Hallmesterskapet hest MB, mens vi kan gratulere Christine Falbach og Ravell’s Herkules fra Moldegaard Ryttersportsklubb med sølv og Dag Smith-Meyer og Martinic fra Tønsberg og Omegn Rideklubb med bronse.

Fin deltakelse, gode prosenter og mye både fin og stabil riding preget årets mesterskap, og samtlige medaljører lå an til edle metaller allerede etter første avdeling på lørdag. Les mer på www.hestesport.no og www.dressursaaklart.no, og sjekk også resultater på www.horsepro.no.

De fem seneste ukene har på sin side en rekke norske sprangryttere gjestet tradisjonsrike Sunshine Tour i Spania. Flere har markert seg positivt også gjennom avslutningshelgen, og også ved MET i Oliva har Norges representanter levert fine runder. I en drøy måned frem til midten av april er også flere norske nå på plass i italienske Arezzo. Stine Løkken og hennes Lintendra stod for en flott niendeplass i søndagens sølvfinale, CSI3* 1,45 m.

Se www.hestesport.no og www.worldofshowjumping.com for resultater.

Annonse