STEVNEHELG: Stor stemning i Herning, nye hallmestere og europaturer

 YA52516

Både sprang- og dressurfolket har hatt en begivenhetsrik helg med flott sport og topp underholdning, uansett om man valgte å legge veien til Herning Horse Show, til Hallmesterskap på Hønefoss eller til sydlige breddegrader der sprangturene fortsatt ruller.

Tekst Sille Kasin. Foto Malene Nilssen.

Flere norske utøvere og en rekke avls- og sportsinteresserte nordmenn har vært på plass ved tradisjonsrike Herning Horse Show disse seneste dagene. Flere av våre ryttere har gjort seg positivt bemerket på både dressur- og sprangbanene, og du kan lese mer om disse på www.hestesport.no. I tillegg har blant annet hingstekåring, unghestchampionater, auksjon og gallashow stått på programmet.

Spesielt morsomt er det å kunne konstatere at fine Tobajo Picez nå er tilbake i ringen for fullt under sin faste rytter Helena Liholt Gulli, og ekstra gøy er det å oppleve at ekvipasjen hevder seg med bravur på internasjonalt trestjerners nivå i begge sine starter. Morsomt er det også å ha kunnet oppleve suksessrike Isabel Freese til start. I søndagens kürfinale red vår tysklandsbaserte topprytter unge Sam’s Aass inn til 72,750 % og fjerdeplass, mens Silje Bakken på sin side har vist frem unghester.

Her hjemme har vi kåret og kan nå gratulere fire nye hallmestere i dressur i regi av Hønefoss og Ringerike Rideklubb, og Louise Almlund Løkken som vinner av begge VA-klassene. I både Portugal og Spania fortsetter sprangryttere å forsvare de norske fargene ved pågående turer. Les mer også om dette og annet på www.hestesport.no, og titt gjerne også innom www.dressrsaaklart.no

Annonse