STEVNEHELG: Gode sprangresultater og Hat Trick i paradressur

 DSC 4014final

Norske sprangryttere markerer seg positivt internasjonalt i det store utland, og så også denne helgen. I tillegg fortjener spesielt prestasjonene til vår nestor i paradressur, Jens Lasse Dokkan, omtale.

Tekst Sille Kasin. Foto Lena Saugen

Flere norske sprangryttere har vært i ilden, blant annet i Tyskland, Spania og Portugal. Ved CSI4* Dortmund har Margrethe Vist Hartmann virkelig levert, og red to flotte runder med førstehesten Lugano i 1,50 m og 1,60 m. Ett feilpoeng for tid på lørdag og fem feil på søndag i topp selskap er så absolutt verdt å merke seg.

Ved CSI4* Sunshine Tour i Spania har Marie Valdar Longem latt førstehesten Algorhythem få hvile, men har stått for fine resultater med Zazou og andre yngre hester. Camilla Storemark og Therese Søhol Henriksen viser også form, mens Mille Bjerke og Mia Skrede på sin side forsvarer de norske fargene ved CSI2* Vilamoura i Portugal på beste vis. Les mer på hestesport.no, og sjekk også resultater på worldofshowjumping.no.

Pararytter Jens Lasse Dokkan og hans Rio-hest Cyprés har stått for litt av en bragd ved CPEDI3* grad I i Doha, Qatar. Duoen kan nemlig se tilbake på Hat Trick ved det fantastiske anlegget Al Shaqab, som blant annet årlig også huser finalen i Longines Global Champions Tour. Høydepunktet kom gjennom seier i kürfinalen til 73,833 prosentpoeng, forteller Dokkans mangeårige hestepasser, Mette Klose Nielsen, til hestesport.no.

Annonse