Lisa Ulven: Gothenburg Horse Show neste

Lisa Ulven

 

Sammen med Synne Ljosland er Lisa Ulven invitert til et av verdens største innendørsarrangementer for hestesport. Selv skal hun og lagvenninnen ri de internasjonale sprangklassene for unge ryttere ved Gotheburg Horse Show, og at Lisa gleder seg, det er ingen overdrivelse.

Tekst og foto Sille Kasin.

-        Alle sier at det er et helt utrolig stevne, stråler den sympatiske ungjenta som runder atten om en måneds tid. –Bare det å få ri, er jo en helt fantastisk mulighet, men jeg gleder meg til alt, jeg - til å se, lære og oppleve World Cup-rytterne… Hele pakka! Det blir kjempegøy.

Vi møter den unge norske medaljegrossisten med mesterskapserfaring som få andre inn i mellom klassene ved AEG. Her, på Oslofjord Convention Center, skjer oppladningen til Göteborg. Hun har ikke lange tiden inn i mellom slagene, men tar seg like fullt tid til en liten prat.

-        Jeg må gå på 36, altså, sier hun, men jeg begynner jo å få en viss rutine på dette her, så det går helt bra, smiler hun blidt. – Jeg fikk den første ponnien min da jeg var seks, men red hos tanten min først, så det var gjennom henne at interessen min for riding og hestesport ble vekket. Man kan vel derfor nesten si at jeg har ridd hele livet, ler hun.

Så langt har det blitt deltakelse ved hele fem EM på Lisa, og i tillegg har hun representert Norge i Nordisk Baltisk Mesterskap tre ganger.

-        Jeg har vært veldig heldig, påpeker sympatiske Lisa, som er elev i andre på Nydalen videregående skole, og som får mye tilrettelagt som toppidrettsutøver og landslagsjente siden hun red ponni. – Jeg har utrolig fine hester, og det er hele teamet som nå funker så bra, fastslår hun. –Jeg er veldig takknemlig, for bare det å ha muligheten til å holde på – til å ri og starte stevner – år etter år, er utrolig, sier hun med ettertrykk.

Den reflekterte ungjenta forteller videre om karrieren så langt. - Om begynnerårene som konkurranserytter ved Østern Brug i Bærum i Morten Aasens system, da hun i årevis hoppet massevis av små klasser, tok tingene steg for steg og etter hvert feiret sine første triumfer. - Og om den målrettete satsingen gjennom tre år, med hestene oppstallet i England hos familien Inglis og pendling dit hver eneste helg. – Og om nåværende velfungerende system under Tony André Hansen, med blant annet karrierebeste med fjerdeplass i Grand Prix på seniornivå i Nederland rett før jul, og nå altså med start i Göteborg om få dager.

-        Heldigvis er jeg fortsatt juniorrytter ut dette året, slår Lisa fast.

Hun tar på seg hjelmen og er klar til å gå for å varme opp på 36.

– Primærplanen min er å studere etter videregående, og da blir det kun å studere. Men om det da blir pause fra ridingen eller sorti, nei, det vet jeg faktisk ikke, smiler hun lurt.

 

 

Annonse