Marie Valdar Longem så nær, så nær

IMG 4881

Marie Valdar Longem representerte de norske fargene ved verdenscupen i sprang i Bourdeaux denne lørdagen. Lenge så det ut til at hun skulle klare brasene feilfritt, gå videre til omhopping og sikre karrierens første verdenscuppoeng.

Tekst Sille Kasin. Foto: Arkivfoto Therese Alhaug

Den velridende 24-åringen bevarte roen, red rytmisk og fint og forserte hinder for hinder med god margin bak tøylene på en særdeles godt hoppende Algorhythem. Selv FEIs ekspertkommentator utbrøt at nullen i grunnomgangen var i ferd med å tikke inn for Norges representant, og karrierebeste nås. Dessverre falt en bom på nest siste hinder.

12 av de 13 kvalifiseringsrundene frem mot selve finalen i verdenscupen 2016/ 2017 i midten av mars er nå tilbakelagt. Før det virkelig gjelder, skal Pål Flam og hans norskfødte Skjerabergs Larkin få prøve seg i Göteborg. Men finalen, den går uten norske ryttere denne gangen, da unge Johan Sebastian Gulliksen så langt er den eneste som har kapret poeng, og rundt 40 poeng må til for å være sikret finalebillett.

En rekke andre norske sprangryttere har også stått for fine internasjonale prestasjoner denne helgen. Les mer om Marie Valdar Longem og prestasjonene hennes i Frankrike, samt om norske resultater for øvrig på hestesport.no.

Annonse