Jonas Elvebakk: "Det gir MYE å undervise!

Jonas Elvebakk med elever

Jonas Elvebakk konstaterer begeistret at det er spesielt gøy å være trener, når det går så bra som det gjorde på Epona. Her sammen med Carmen Grønvold Johannessen, Anine Mørch Aas og Hedda Victoria Aam-Opheim. Foto: Privat

Da Sørlandsparken Rideklubb inviterte til sesongens første elitestevnestevne i dressur denne helgen, var også alltid like engasjerte Jonas Elvebakk på plass med et knippe elever.

Tekst Sille Kasin.

Den meritterte dressurrytteren har ennå ikke pakket ut egne hester, selv om sesongen nærmer seg med stormskritt. I mars er han i gang igjen, og har etter hvert NM som et realistisk mål. Denne helgen har imidlertid tre ponnielever fått all oppmerksomhet.

-        Ponnigjengen min, Anine, Hedda Victoria og Carmen, har virkelig levert på Epona, stråler Elvebakk. De har virkelig fått en best mulig start på sesongen. Alle viste fin riding– godt, sikkert og ikke så veldig, veldig langt unna feilfritt - og ble derfor også belønnet med gode prosenter, selv om det alltid er ting å rette på. Og for meg som trener, så er det selvsagt ekstra gøy når det går så bra!

De tre ponnijentene la beslag på topplasseringene i FEI-klassene både lørdag og søndag. Nå venter de tre spent på uttaket til AEG, der internasjonale FEI-klasser for ponni står på programmet også dette året. Og, minst like spent som de tre, er også den engasjerte treneren.

-        Det er klart det er spennende, fastslår Elvebakk. - Carmen er allerede tatt ut på fjorårsresultater, mens de to andre forhåpentligvis nå har lagt inn gode søknader. Vinterens arbeid har åpenbart gitt resultater, og derfor satser vi friskt videre. Alle tre rir siste sesong på ponni, så de viser mer moden riding nå. De har fått erfaring som vil komme godt med både i internasjonale klasser og i mesterskapene, poengterer han.

Engasjert forteller han om travle dager hjemme på Solberg Gård. Der vies egen riding fortsatt mye tid, for han rir jo en åtte, ni hester om dagen. Men også om at trenergjerningen prioriteres, for det gir mye å undervise. Og slettes ikke bare der hjemme på gården.

-        Det blir mange timer undervisning ukentlig, ja, bekrefter Elvebakk engasjert. – Og i tillegg blir det helgekurs, også helt der oppe i nord. Slik blir ukene lange. Hver dag er på en måte en mandag for meg, klukker han. – Men det er faktisk veldig gøy å følge opp elever, og det er fint å være i farta. Jeg hører jo ikke akkurat hjemme på noe gamlehjem ennå, vet du – og så er jeg jo så liten at jeg også kan sette meg opp på ponniene om det trengs, avslutter han leende.

 

Annonse