Ole Kristoffer Meland i farta

Ole Kristoffer Meland

 

Sammen med andre sprangryttere var Ole Kristoffer Meland på plass i Arendal denne helgen. Der gikk nemlig sesongens første landsstevne i sprang for hest av stabelen.

Tekst & foto Sille Kasin.


Med målrettete skritt har sympatiske Meland kurs for kafeen. Fortsatt kledt i stevneantrekk, men nå uten hjelm på hodet og sprangpisk i hånd. Og i tillegg er stevnejakken byttet ut med vinterjakke som holder sørlandsvinden borte.

- Jeg gikk og gledet med i hele går, jeg, og så var det jo nå i kveld, utbryter 32-åringen entusiastisk.

Det tar litt tid før man virkelig forstår. For vel er det morsomt at sesongen er i gang igjen, og det er også morsomt å ha fått to nye hester som nå forhåpentligvis skal skinne i ringen. Men nesten aller morsomt akkurat denne januarkvelden, er likevel herrenes semifinaleseier i håndball i Frankrike!

- Dette var bare rått, gliser rytteren. – Kjempegøy! Men det er også veldig spennende og motiverende å ha to nye hester til start her i Arendal – i tillegg til de andre, som jeg også satt på i fjor, påpeker han.

De nye hestene som Meland har i tankene, og som han virkelig markerte seg med de dagene han var til start, er Casper S og Quidam’s Flower. Og at også dette kommer til å bli morsomt, det er sikkert, for med disse to ble det både seier og femteplass i helgens hovedklasse.

- Jeg sitter med et bra sett med hester nå, forteller Meland. – I fjor – etter at Buckle Up ble solgt – var det kjedelig, for jeg hadde ingenting å ri på de store stevnene. Men nå tror jeg virkelig at jeg går en morsom sesong i møte.

Casper S har vært i Stall Storemarks eie siden han var seksåring, og det er med ekstra glede at samarbeidet med Buckle Ups tidligere eier nå gjenopptas. Og det å kunne overta en hest som rytteresset Linnea Ericsson nær sagt har gjort alt med tidligere, ja, det er stort.


- Jeg er heldig som kan overta en så velridd hest som Casper S, og når det gjelder den andre… Nei, det blir ikke lett å følge Linnea, men jeg kan jo ikke pyse ut heller, ler Meland. - En kort stund var jeg rik, relativt sett. Nå er sparepengene brukt opp, men er verdt det, for nå kan jeg omsider være med i sporten for fullt igjen, avslutter helgens 1,40 m-vinner optimistisk.

Annonse