CAMILLA STOREMARK TIL CIAN O`CONNOR

camilla 1

Nytt år og nye muligheter, sies det. For den norske sprangrytteren, og tidligere landslagsrytteren Camilla Storemark (24) fra Holmenstrand er det akkurat slik 2017 skal forme seg når hun i morgen legger på vei til Belgia for å jobbe for irske Cian O´Connor; et nytt år og nye muligheter i det store utland.

Tekst og foto Therese Alhaug

Det er 3. juledag og julefreden er i ferd med å slippe taket i hestefolket. For Camilla er det i alle fall slik. I Holmenstrand er nemlig pakkingen i full gang før morgendagens avreise til Belgia, hvor en ny karriere venter som rytter ved Cian O Connor's stall.

Irske Cian O´Connor, som er kjent som både merittert trener, konsulent, rytter og forretningsmann, har sin hovedbase ved Karlswood Stables i i Irland, men oppholder seg også store deler av vinterhalvåret i Wellington i USA, i tillegg til at han har en base i Belgia, hvor Camilla skal være stasjonert nå i starten.

Cian har gode kontakter i Norge, og det var slik muligheten bød seg for Camilla. I november reiste Camilla noen uker til Connor's base i Belgia for å testri for den meritterte irren. Det ga mersmak, og nå går turen ned for alvor.

DSC04489

Cian (tv) toppet sin karriere da han tok individuell bronsemedalje i OL i London. I tillegg har irren vært deltagende ved hele 103 nasjonshoppinger som seniorrytter, vunnet en rekke Grand Prix hoppninger, deltatt ved to verdensmesterskap, fire europamesterskap og to Olympiske leker. Foto Therese Alhaug

En merittert rytter og trener

Cian toppet sin karriere da han tok individuell bronsemedalje i OL i London. I tillegg har irren vært deltagende ved hele 103 nasjonshoppinger som seniorrytter, vunnet en rekke Grand Prix hoppninger, deltatt ved to verdensmesterskap, fire europamesterskap og to Olympiske leker. Nylig ble han også kronet som Leading Showjumper of the Year Grand Prix ved The Horse of the Year Show i Birmingham, England. I tillegg til en lang karriere er Cian også kjent for sitt gode management, som kommer Camilla til gode når hun nå skal høste kunnskap fra den erfarne irren. Med seg på flyttelasset har hun sin egen topphest Cerona. 

IMG 0711

I morgen reiser Camilla Stormark til Belgia for å jobbe som rytter ved Cian O Connor's stall. Med seg på lasset har hun sin egen hest Cerona. Foto Therese Alhaug

Gleder seg til å se sporten fra en ny vinkel

- Det blir gøy å se sporten fra en litt annen vinkel enn her hjemme i Norge. Jeg gleder meg til å høste ny kunnskap og utvikle meg på alle områder, både som rytter, samt at jeg ser frem til å hente kunnskap fra selve managementdelen.  Cian er jo kjent for å være ekstremt profesjonell på alle områder, forteller en entusiastisk Camilla.

Hva som er i vente vet hun likevel lite om, før den nye hverdagen for alvor er i gang.

- Men mye ridning blir det - det er sikkert. Og det er det jeg vil, sier hun med et smil.

Da Camilla tilbrakte sin prøveperiode hos Cian satt hun i salen fra kl syv om morgenen til godt utpå ettermiddagen.

- Jeg er forberedt på mye bakkearbeid i starten, og vise meg villig til å jobbe meg oppover. Og det er helt greit. 

I tillegg til Camilla er der ansatt to irrer til ved stallen i Belgia: En som opererer som hovedrytter, samt en annen som er ansvarlig for selve organiseringen. Sistnevnte opererer som Cian's "høyre hånd" i det daglige.

- De to vil jeg nok lære mye av. Og selv om Cian helt klart er en travel mann, som tilbringer de fleste helger på stevner og storparten av vintermånedene i USA, så håper jeg jo på litt undervisning av Cian selv også.

Hvor Camilla vil være stasjonert videre vet hun lite om.

- Foreløpig vil jeg være stasjonert i Belgia. Resten vet jeg lite om. Jeg får følge med på lasset dit det måtte bære. Jeg reiser jo ned litt sånn "open minded". Først og fremst  vil det gå noen innkjøringsmåneder for å se hvordan det fungerer for begge parter. Deretter får vi se hvor veien går. Gleder meg gjør jeg uansett!

IMG 0932Camilla har vært aktiv som landslagsrytter i flere år. Nå går veien til det store utland. Foto Therese Alhaug

Takknemlig for bagasjen hjemmefra

Til nå har Camilla vært stasjonert hjemme i Norge med familien. Med både far Ulf Storemark (tidligere landslagrytter og sportsjef i Norges Rytterforbund, i dag trener) og mor Lise Ann Storemark (tidligere konkurranserytter og landslagsrytter for junior) som trenere, har hun fått solid oppfølging gjennom en lang karriere i årene fra ponnyrytter til seniorrytter, og flere år på landslaget har det blitt. Siste årene har gått til å gjennomføre sitt markedsføringstudie ved siden av ridningen.

- Jeg er glad for den bagasjen jeg har fra pappa og mamma. De har lært meg alt jeg kan. Det blir rart å skulle stå på egne ben. Men det er på tide nå. Det er hest jeg vil - på fulltid. Så jeg tror dette blir bra på mange måter.

camilla 3 Med både far Ulf Storemark og mor Lise Ann Storemark som trenere, har Camilla fått solid oppfølging gjennom en lang karriere i årene fra ponnyrytter til seniorrytter, og flere år på landslaget har det blitt. Nå venter det store utland.

 

 

Annonse