Chaloubet solgt – ny hest til Johan Gulliksen

 YA55534

Fuksen Chaloubet (Balou du Rouet – Chapman), som har vært ridd av sprangrytter Johan Gulliksen siden 2013, er solgt til 23 år gamle Nikki Walker; en av Canadas unge sprangrytter-talenter.

Tekst Therese Alhaug. Foto Malene Nilssen

Nikki er forøvrig datter av den suksessrike canadiske forretningskvinnen, Belinda Stronach, som tidligere var gift med den norske skøyteløperen Johann Olav Koss. Det var også Belindas datter som kjøpte den norskutdannede topphesten Blue Loyd, etter at den ble solgt til Cian O’Connor for noen år tilbake. Før dette gjorde Norske Nina Braaten stor suksess med Blue Loyd både nasjonalt og internasjonalt.

Bud etter KOHS
Budet på Chaloubet ble gitt etter Kingsland Oslo Horse Show i oktober, en uke før Johan og Chaloubet gikk seirende ut av Accumulator-klassen under Helsinki International Horse Show.

- Jeg har hatt gleden av å utdanne og bygge opp Chaloubet gradvis over tre år. Han har alltid vært en positiv hest, med en sterk personlighet. Veien med Chaloubet har vært utrolig lærerik for meg som rytter, foteller Johan om hesten som nå er solgt.

Utdannet hesten fra den var fem
Johan og Chaloubet kan se tilbake på gode resultater gjennom sesongen. Tidligere denne høsten, red de til seier i U25-klassen i sveitsiske Lausanne.
Dagen etter red ekvipasjen inn til en annenplass i Grand prix U25. Med tiden har Baloubet utviklet seg til en rutinert åtteåring:

- Jeg har hatt Chaloubet siden han var fem år, så dette er den første hesten jeg har utdannet hele veien på egen hånd. Det har vært en lang vei fra 1.15-klasser til dit han er i dag, men med tålmodighet og tid har alt gått etter planen. Etter en velfortjent pause i sommer, fikk vi prøvd oss i større klasser med hell, sier Johan som innrømmer at det også føles litt trist å miste sin makker etter flere år.

Ny hest venter

Men hjemme på stallen venter en ny makker: Åtteåringen med det spenstige navnet: David Guetta.

- Guetta er en hest for fremtiden. Den hopper bedre enn noen annen hest jeg har ridd tidligere, forteller Johan om vallaken som har vært ridd av pappa Geir siden i våres. - I tillegg står det to spennende seksåringer på gården som også trenger sitt: C Justin Z og Kredo Grande, forteller han.

David Guetta er tidligere ridd av irske Cian O´Connor, som tidligere var medeier i hesten.

Annonse