Theodor Wendelborg: Glad han satset på riding...

Theodor Wendelborg og Chivas Regal INM

Siste års junior Theodor Wendelborg gjorde det han hadde satt seg fore denne helgen – og mere til. Han reiste nemlig til Melsom for å ri feilfritt, men vant like godt hele hallmesterskapet i sprang med sin Chivas Regal.

Tekst Sille Kasin. Foto HorseMultimedia/privat


I et startfelt på hele 77 ekvipasjer endte 18 år gamle Theodor Wendelborg og Chivas Regal som eneste ekvipasje med kun nullrunder i protokollene i årets innendørsmesterskap i sprang for juniorer.
- Jeg hadde jo ikke akkurat regnet med å vinne, da, smiler årets gullgutt. Han er vel hjemme igjen på vakre Hoel Gård i Askim etter stevnehelgen, og kan nå senke skuldrene og fullt ut nyte helgens seier og karrierens første individuelle mesterskapsmedalje. – Det gikk over all forventning. Etter at vi gikk feilfritt i førsteavdeling og i tillegg fikk gode stilpoeng, var vi sikret et sent startnummer i andreavdeling. Og det var jo ikke akkurat noen ulempe, ler han. – Slik fikk jeg sett en del andre ryttere, og jeg så jo at det kom feil for mange utover i banen. I selve finalen var jeg først ut av oss tre som stod med null, hoppet feilfritt og satte dermed de andre under press. Men jeg vet jo ikke om det hadde gått min vei hvis jeg hadde måttet ut i omhopping, slår han beskjedent fast.

 

Theodor Wendelborg og Chivas Regal.jpg Privat

Foto privat


Helt fra Theodor første gang satt på skoleponni på Østern Brug i Bærum skjønte han at det var riding han ville satse på. Vel var det fortsatt morsomt med andre idretter, men det var raskt hestesport som ble det altoppslukende for unggutten.
 - Jeg var innom så å si alle idretter - fra tennis, golf, snowboard, alpint og twintip til sykling og windsurfing, jeg, ler Theodor. Men det var noe med selve ridingen, med det å sitte på hesteryggen som fasinerte meg. Det var der jeg virkelig følte meg hjemme.

Etter skoleponnier ble det først en egne ponnier, og deretter begynte ting virkelig å ta form da han gikk over på hest. Fjoråret under trener Amund Eide ble viktig, og etter at Ulf Storemark nå har tatt over, begynner ting virkelig å falle på plass.
 - Med Ulf i spissen har jeg et fantastisk team i ryggen, forteller Theodor. – Og jeg har et veldig hyggelig fellesskap med de andre rytterne i miljøet som jeg virkelig setter pris på.

Og fortsatt handler det i tillegg til selve ridingen og miljøet rundt, mye om å se spranghester på video, sjekke stambøker, auksjonskataloger og drømme om fremtidige stjernehester, for alt dette er jo også en del av det som virkelig trigger årets juniormester.

Theodor Wendelborg

Foto HorseMultimedia

Annonse