Marit Haarr Skollerud med Grand Prix-seier i Odense

14825616 341925749493970 1927329620 n

Etter flere gode år som profesjonell rytter på heltid har Marit Haarr Skollerud nå tatt steget opp for å spise kirsebær med de virkelig store. I kveld ble nemlig karrierens første seier i trestjerners Grand Prix sikret.

Tekst Sille Kasin. Foto privat.

Selv har Marit så absolutt hatt troen på den nye førstehesten sin, og som rytter har hun flere ganger tidligere vært med på å sette Norge på sprangkartet, både individuelt og på lag. Men at karrierens absolutte høydepunkt så langt skulle komme allerede lørdag kveld ved JBK Horse Shows i Odense, hadde den nøkterne yrkesrytteren nok ikke helt sett for seg. Vel har hun selv og ni år gamle Nicole allerede stått for mange fine prestasjoner i løpet av den korte tiden de har vært et par, men seieren kom likevel overraskende:

-       Da jeg så listen med Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder, Marcus Ehning og Rolf-Göran Bengtsson, så tenkte jeg at jeg heller ville bli hjemme, forteller en leende Marit til arrangøren etter at knockout-seieren i CSI3* Grand Prix of Odense presented by Orifarm var et faktum.

Karrierens første Grand Prix-seier brakte gledestårene frem hos en overlykkelig Marit, for dette var stort:

-       At den første seieren min på dette nivået skulle komme ved et så stort stevne som her i Odense, og med et så sterkt internasjonalt felt med toppryttere til start, det er bare helt uvirkelig. Alt fungerte for oss i dag.

14825741 341924299494115 803855979 n

En lykkelig Marit etter at seierren var et faktum i Odense. Foto Privat

Banebygger Bo Bak Andersen ga virkelig ekvipasjene i stevnets hovedklasse noe å bryne seg på, for blant de 44 navnene på startlisten, hoppet kun fire grunnomgangen feilfritt. - Og raskets av de tre feilfrie med bare doble nuller i protokollene, altså, vår egen Marit foran de to meritterte svenskene, Helena Pärsson og Rolf-Göran Bengtsson.

30 år gamle Marit har for lengst gjort belgier av seg, og har i flere år hatt et fruktbart samarbeid omkring hester og riding på toppnivå med Karel Cox. Sammen produserer de to samboerne hester for salg, og møtes jevnlig som konkurrenter på internasjonale sprangbaner:

-       Akkurat nå har jeg bare Nicole som virkelig hopper toppen av stativene. I blant må hun derfor jobbe hardt gjennom helgene, da jeg ikke har en ekstra hest som kan bytte på med å gjøre disse store klassene for henne, kunne Marit for få uker siden fortelle til hestesport.no.

Kanskje den ekstra hesten kommer etter helgens storseier, der altså Marit og hennes Nicole slo knockout på deler av verdenseliten?

Resultater: http://online.equipe.com/en/class_sections/224358

Annonse