REGJERENDE WORLD CUP VINNER STEVE GUERDAT OM SITT OSLO BESØK

IMG 4701

Steve Guerdat vant forrige sesongs World Cup som ble avrundet i Gøteborg Horse Show. Denne helgen gjestet han KOHS hvor han red sin første runde av denne sesongens World Cup, og endte som nummer 4. Foto Therese Alhaug.

Allerede fra han begynte å ri som niåring, har det sveitsiske rytteresset Steve Guerdat gått under tilnavnet Steve Wonder. Under nylige Kingsland Oslo Horse Show så vi ham på tre ulike hester, og ja, mannen er utvilsomt et under til hest.

Tekst Sille Kasin. Foto Therese Alhaug


Vi møter en blid og imøtekommende Steve Guerdat umiddelbart etter at fjerdeplassen i verdenscupåpningen på Telenor Arena er sikret. Han selv og den svenskfødte tiåringen Bianca red ut som nummer 40 i det formsterke feltet, og derfor også aller sist ut i omhoppingen. Hele tyve ekvipasjer gikk null i grunnomgangen, men kun syv satte nullen i den avgjørende sisterunden og sikret sesongens første verdenscuppoeng. Og blant disse altså – OL-vinneren fra London 2012 og fremtidshåpet Bianca:


 - Jeg er utrolig fornøyd med runden i dag, forteller Guerdat etter at han har fått travet den følsomme Balou du Rouet-datteren ned. – Vel er hun ti år på papiret, men tro meg, hun er mer som en åtteåring å sitte på. Hun er så å si uten erfaring på dette nivået, så jeg er faktisk veldig stolt og glad her jeg sitter, medgir han.

34-åringen har så langt ellers også hatt mye å glede seg over i karrieren. De første virkelige høydepunktene kom mens han fremdeles var junior og under farens, Philippe Guerdats beskyttende vinger, og etter hvert kom triumfene på løpende bånd. Hjemme i Herlliberg henger nå mesterskapsmedaljer på rekke og rad, og han kan i tillegg se tilbake på tallrike Grand Prix-seire fra toppsportens mest prestisjetunge arenaer. Verdenscupfinalen har han også vunnet to ganger, og han har blant annet også stått øverst på pallen i den prestisjetunge Rolex topp ti finalen.


I 2011 krysset veiene til favoritten Nino des Buissonnets og Guerdat for første gang, og resten er historie. – For sjelden har vi sett bedre match i sporten enn nettopp følsomme, temperamentsfulle Nino og det sveitsiske verdensnavnet. - Men hvordan er det egentlig med Nino, spør vi Guerdat mens han forsøker å feste KOHS-rosetten på støvelen:


- Jo, Nino er hjemme, og alt er bare bra, stråler han opp. - Jeg hadde selvsagt ønsket at vi hadde lyktes i det store målet for 2016 – å forsvare OL-gullet vårt som ekvipasje, for det har ingen andre lyktes med. - Men, så ble vi altså nummer fire. Nå skal jeg ta ham ut i et par småklasser, og deretter er vi klare for neste store mål, CHI Geneva som inngår i Rolex Grand Slam.

Annonse