ITALIENSK SEIER UNDER ÅPNINGEN AV SESONGENS WORLD CUP I OSLO

 IMG 8115

Italienske Alberto Zorzi var første rytter ut i omhoppingen av totalt 20 ryttere, likevel var det ingen som klarte å slå den lynraske italieneren i sesongens første World Cup runde i Oslo i dag.

Tekst & foto Therese Alhaug

World Cupen i Oslo er den første innledende i serien denne sesongen. Banen krevde god flyt og godt tempo hele veien, og luftige hindre som setter hestens forsiktighet på prøve. Grunnomgangen brakte likevel så mye som halvparten av startfeltet feilfritt gjennom, mens omhoppingen derimot bød på mer problemer.

I grunnomgangen fikk vi se fire norske ryttere: Victoria Gulliksen, Geir Gulliksen, Marie Longem og Pål Flam, hvor sistnevnte forøvrig debuterte i World Cup sammenheng. Victoria og Viego gjennomførte en fin runde med to riv og et tidsfeil, og endte som nummer 34. Geir og Edesa S Banjan var eneste feilfrie ekvipasje i grunnomgangen , men pådro seg 4 feilpoeng for overskreden tid i ommhoppningen og endte med dette som nummer 18 i klassen. Marie og Algorhythem gjennomførte også en fin overbevisende runde og endte som nummer 32 med kun et riv og en tidsfeil. Pål Flam og makkeren Skjerabergs Larkin overrasket mest med sin World Cup debut og leverte en meget pent ridd grunnomgang, men desverre pådro det unge talentet seg 1 tidsfeil og kom derved ikke videre til omhoppning. Flam endte som nummer 21 i klassen og kan se seg meget fornøyd med sin debut.

Best ble altså italienske Alberto Zorzi , mens tyske Marcus Ehning på sin store røde hest Funky Red ble nummer to. Som nummer tre fant vi belgiske Pieter Devos og hesten Dream of India Greenfield. Zorzi red raskt og effektivt som førstemann ut, med optimale linjevalg.

SE RESULTATER HER

Annonse