SCOTT BRASH DELTOK I OSLO HORSE SHOW MED NORSKRIDD HEST

IMG 3021

Sist det skotske rytteresset Scott Brash gjestet Norge, holdt han sprangklinikk under AEG i februar 2015 og deltok deretter ved KOHS med tre av topphestene sine. Nå er han tilbake igjen – og denne gangen på tidligere norskridd hest.

Tekst Sille Kasin.


31 år gamle Scott Brash trenger knapt noen nærmere presentasjon. Etter at han for alvor valgte å satse på toppsporten som 19-åring, har han utrettet mer enn de fleste. Det virkelige store internasjonale gjennombruddet kom da han fikk den belgiske varmblodsvallaken Hello Sanctos som partner i 2012. Kjemien var der fra dag én, og sammen med den nå 14 år gamle firbente sprangstjernen har den beskjedne skotten i de senere årene nærmest gjort rent bord.


I tillegg har kvalitetshester som blant andre Hello Forever og Hello Guv’nor som nå gjester KOHS, også kommet til. Et høydepunkt så langt i karrieren kom med den historiske Rolex Grand Slam-tittelen i sprang etter seiere i de «tre store» - Grand Prix’ene i Genève, Aaachen og Calgary for to år siden. Den sympatiske og hardt arbeidende rytteren er foreløpig alene om en slik prestasjon.


Med til Oslo og Telenor Arena denne gangen er også Hello M’Lord, som Brash første gang ble tipset om og prøvered under ett av sine norgesbsøk for en treårs tid siden. Den gangen het unghesten Nimble, og ble ridd av vår egen Stein Endresen, mens den nå ni år gamle vallaken inngår i stallen til skottens største eiere, Lord og Lady Harris og Lord og Lady Kirkham:


- Hello M’Lord er en deilig hest, som jeg har store forventninger til, forteller Scott Brash mens han forlater avridningsbanen på Telenor Arena og peiler seg inn mot selve arenaen. – Jeg tror han er en virkelig topphest for fremtiden. Jeg er faktisk veldig, veldig begeistret for ham, og likte ham allerede da jeg første gang satt på ham her i Norge.

Brash forteller at den danskfødte varmblodsvallaken etter Krake ASK - Crelido, som Stein Endresen feiret mange triumfer med, denne gangen er med til Oslo for å lære, og at han selv er glad for å være tilbake ved KOHS:


 - Det er alltid hyggelig å være her, det vil jeg så absolutt si. Det er flott å starte innendørssesongen nettopp her på Telenor Arena – foran et entusiastisk hjemmepublikum som jubler like mye for oss gjestende ryttere som på hjemmehåpene, og å få være en del av et på alle måter veldig trivelig arrangement, avslutter norgesvennen Scott Brash.

nimble

Stein Endresen red og utdannet hesten tidligere, da under navnet Nimble.

Annonse