DEN OLYMPISKE GULLMEDALJØREN, KEVIN STAUT, OM GLEDEN VED Å VINNE I SPEKTRUM - OG I OL

IMG 4546

Selvsagt er Frankrikes topprytter Kevin Staut fortsatt lykkelig over laggullet fra de olympiske lekene i Rio. Men kveldens seier i speedklassen med Quarack de Falaise H D C på Telenor Arena smakte også godt.

Tekst Sille Kasin. Foto Therese Alhaug


Det franske verdensesset har gjestet Kingsland Oslo Horse Show før, og tidligere besøk på Telenor Arena i forbindelse med verdenscupåpningen i sprang har gledet ham stort.

Det er hyggelig å ri i Norge, og det er alltid fint å komme tilbake til denne delen av Europa og verdens nordligste hjørne. Men kveldens seier i CSI5*-W 1,50 m sponset av Teleplan, den smakte faktisk ekstra godt:
 - Jeg er faktisk veldig, veldig lykkelig og stolt over denne seieren. Quarack de Falaise H D C er en veldig trivelig hest, og dette er hans største internasjonale seier så langt i karrieren, og det attpå til på femstjernersnivå. Hesten viser seg nå som en skikkelig speedhest, og bekrefter at han har all verdens kvalitet.

På godt engelsk forteller den sympatiske rytteren som ved siden av å pleie toppkarrieren innenfor sporten blant annet også engasjerer seg stort i veiledighet, at han nettopp har ringt hestens eier, landsmannen Armand Pette:

 - Akkurat nå, rett før premieutdelingen, ringte jeg eieren og fortalte om kveldens seier. For ham er dette skikkelig stort, for han har eid hesten siden den bare var tre år, Nå er han tolv, og vi har aldri sluttet å tro på at han ville kunne bli en skikkelig topphest i speedklasser. Og nå er han altså der. Her i kveld har han vist at han er kapabel til å slå de aller beste, og det er skikkelig stas.

Kevin Staut ler godt da vi kommenterer at han nesten ser like lykkelig ut på Telenor Arena denne fredagskvelden, som vi så ham under premieseremonien ved OL i Rio på sensommeren:

- For meg personlig og for oss franske på laget, var selvfølgelig laggullet vårt ved de olympiske lekene i Rio noe helt spesielt. Det aller største. Som alle sikkert husker, så fikk vi en litt trøblete start – med flere uhell. Men at vi til tross for dette klarte å snu det hele og til sist stå igjen som gullmedaljører på toppen av pallen, ja det var stort. Skikkelig stort. Jeg er faktisk fortsatt skikkelig stolt over at vi klarte å snu hele situasjonen og hente laggullet hjem.

For den sympatiske franskmannen som har tre hester med seg til KOHS, venter nå nye utfordringer de nærmeste dagene. Gjennom kveldens seier har han vist at han fortsatt er i gullform – og rir blant annet ut som nummer 24 i åpningen av verdenscupen på søndag.

Annonse