SEVERO JURADO LÓPEZ ÅPNER OPP OM SUKSESSEN MED LORENZO

severo mia amundsen

Den lave høstsola varmer mildt idet Equilife ankommer Stall Martins lørdag morgen. Inne i ridehallen står stjerneskuddet Severo Jurado Lòpez og underviser en av dagens ekvipasjer.

Tekst: Tine Sommerfelt. Foto: Mia Amundsen.

I helgen gjestet Severo Stall Martins i Nittedal, til stor glede for et titalls ekvipasjer. Den olympiske helten, som sammen med det røde fyrverkeriet av en hest, Lorenzo, red inn til en femteplass under de olympiske lekene i Rio 2016, etter et fantastisk gjennomført ritt.

- Det var bare helt fantastisk, det kan ikke beskrives, sier Severo, og stråler, mens han tenker tilbake til Rio.

 

Første internasjonale konkurranse i Norge

Artikkelen fortsetter under bildet.. 

Severo Jurado López og Lorenzo under AEG i februar. Nydelig foreviget av den dyktige fotografspiren Mia Amundsen.

Det er ikke lenge Severo og Lorenzo har vært et par. Deres internasjonale stevnedebut var under Arctic Equestrian Games (AEG) i februar i år, hvor ekvipasjen attpåtil vant klassene de startet.

- Det er ikke lett å finne konkurranser så tidlig på året, og det er sånn vi endte opp i Norge, avslører Severo, som har bodd, og jobbet i Danmark i tre og et halvt år.

- Det har vært en helt fantastisk stevnesesong, sier Severo ydmykt.

Under verdensmesterskapet i Aachen, som for Severo var den aller største prestisje for Severo, red de inn til en fjerdeplass.

- Jeg har ikke forventet alt dette av ham, hele veien har vært helt surrealistisk, og det har gått så fort, sier en takknemlig Severo.

"He is so special to me, and he knows that, he knows he is my favourite".

 

En helt spesiell relasjon

Severo jobber for Andreas Helgestrand, nord i Danmark, og selv i en så stor stall, med tilnærmet 200 hester i stallen, utmerket Lorenzo seg.

- Lorenzo har vært spesiell helt fra begynnelsen, jeg tenkte alltid at han hadde det lille ekstra, smiler Severo.

Fra han begynte å ri ham hadde Severo stor tro på den firbeinte partneren, men det var først etter et par måneders ridning han virkelig utmerket seg som helt enestående. Som alle andre hester hadde han sine gode sider, og sine utfordringer. Men med en stor personlighet, og arbeidsvilje, har de utviklet seg i enorm fart.

- Han er helt spesiell. Jeg har alltid trodd på han, selv når ingen fant de rette knappene, og det tror jeg er grunnen til at vi har kommet så langt, forteller Severo.

"He makes me laugh so much every day".

- Han har en helt enestående vesen, hver gang jeg runder et hjørne, spretter alltid hodet hans ut av boksen for å si hei, og han viser seg frem i paddocken, og får meg alltid til å le, flirer Severo, som ikke legger skjul på at Lorenzo er hans favoritt.

- Han er helt spesiell for meg, og det vet han, smiler han.

 

Hele livet i salen

Den 28 år gamle rytteren har vokst opp på gård i Spania, og har drevet med hest hele livet, men det var først da han var 17 år, og ferdig med skolen at han bestemte seg for å ta skrittet videre, og har jobbet beinhardt for å komme dit han er i dag.  

- Ingenting har kommet alene, forteller Severo.

Artikkelen fortsetter under bildet..

sev mia

Også fra Severo Jurado López og Lorenzos debut i Norge under AEG. Foto: Mia Amundsen

I hans arbeid med hest legger han vekt på at alle hester er individer, ergo har de forskjellige behov, både under ridning og håndtering. Severo bruker tid på å studere hestene, både i paddock, i boks, og under rytter, og synes det er essensielt å være løsningsorienterte.

"My favourite part of this job is definately connecting with the horse".

- Det hjelper ikke alltid være en teknisk rytter, man må føle. Min favorittdel ved jobben er å danne en relasjon med hesten, finne en felles plattform som rommer både hest og rytter, avslutter Severo.

Annonse