8 AV 10 RYTTERE FRA VERDENSTOPPEN TIL START UNDER KOHS

kohs2

I perioden 12. – 16. oktober blir det rundt 350 hester i og rundt Telenor Arena på
Fornebu i forbindelse med at Longines FEI World Cup i sprangridning sparkes i gang. I år er det 25. gang at verdenscupen har sin start her, og i år kan arrangøren skilte med at 8 av de 10 beste på verdensrankingen kommer til start.


Blant rytterne finner man både olympiske mestere og verdensmestere. Navn som Edwina Tops-Alexander og Scott Brash er ryttere hestesportsentusiaster fra hele verden gjerne reiser langt for å se i aksjon. Den irske «wonderboyen» Bertram Allen har også meldt sin ankomst til Telenor Arena. Masterlisten er kort sagt spekket av internasjonale toppryttere i verdensklasse.


De norske rytterne, med familien Gulliksen i spissen, stiller mann og kvinnesterke i et forsøk på å kvalifisere seg til WC-finalen i USA den 23. mars neste år.


Torsdag, fredag og lørdag avvikles det også dressurklasser med internasjonale deltagelse. Det blir også en egen clinic med den svenske dressurguruen Pether Markne.


Lørdag kveld blir det en egen comebackklasse. En klasse der fire norske ryttere som deltok i det første Oslo Horse Show i Oslo Spektrum børster støv av gammelt utstyr og gamle kunster. Blant disse er Marit Hegre Stranden fra Rogaland. Telemarks OL-rytter Ove Hansen og prinsesse Märtha Louise. Den fjerde og siste comebackrytteren offentliggjøres en av de nærmeste dager.


SE PROGRAMMET HER

Annonse