OLYMPISK GULLVINNER ANN CATHRIN LÜBBE OM SEIEREN I RIO 2016

 29585934441 5eaf2a0e45 k

Ann Cathrin Lübbe har nettopp sikret norsk gull under paralympisk OL i Rio.

Tekst: Tine Sommerfelt. Foto: Ann Cahtrin Lübbe med Kim Skogheim og Tanja Lillemæhlum, av Norges Idrettsforbund.

Den norske dressurrytteren red inn til 72,878%, etterfulgt av danske Susann Sunesen, og svenske Louise Etzner Jakobsson, dermed var det kun skandinaviske ryttere på pallen under paralympisk grad III.

 

Mina, nå er det vår tur

Bak seieren med hesten Donatello, eid av Tanja Lillemæhlum og Kim Skogheim, ligger det en helt spesiell historie. Deres datter, Mina, eide og red Donatello, før hun gikk bort i en bilulykke i 2013, 18 år gammel.

Minas foreldre ville ikke selge Donatello, han var jo en del av de, en del av Mina. Minas ridelærer var satsende dressurrytter, og derfor bestemte de seg for å låne han bort til henne. Ridelæreren var Ann Cathrin Lübbe. 

- Mina, nå er det vår tur, er det siste Ann Cathrin sa til seg selv før hun red inn på arenaen i Rio.

Minas store mål og drøm var å ri OL i dressur med Donatello, noe som gjør opplevelsen svært følelsesladet for de involverte. Donatello har nå gått sitt første OL med strålende resultater, med Mina tett på i tankene hele veien.

 

Strålende fornøyd

I drøye to år har hun og Donatello vært partnere. Målet for OL 2016 ble satt for fire og et halvt år siden, og målsettingen har vært den samme hele veien, til tross for bytte av hest i mellomtiden.  

Selv om seieren ikke helt har gått opp for Ann Cathrin enda, er hun utrolig stolt over egen innsats.

- Jeg er så fornøyd, dette er et resultat av mange års målrettet arbeid, og jeg har også et fantastisk team bak meg som er helt uvurderlige, stråler Ann Cathrin.

Selv om Donatello ikke har rukket å bli mer enn ni år gammel, har han tatt arbeidsoppgavene i Rio på strak hov. Den firbeinte kjekkasen har vært fantastisk hele tiden i Brasil, og har vært konsentrert og fokusert.

- Han har vært helt super, og virkelig aller best inne på konkurransebanen, da har han helt klart vært på jobb, sier hun.

Ann Cathrin kan fortelle at han har vært mer våken og ukonsentrert utenfor railen enn innenfor, til tross for tusenvis av tilskuere, fyrverkeri og jubel.

 

Målrettet

Med sitt team jobber Ann Cathrin svært målrettet for å nå toppsjiktet.  

- Alle målene for hvordan nå toppen har blitt skrevet ned med penn og papir, forteller Ann Cathrin som har ligget på topp seks igjennom hele sesongen.

- Selv om vi har jobbet så konkret for å nå målene vi har satt, så er det helt ubeskrivelig, og uvirkelig å stå der på pallen, det er bare helt utrolig gøy, jubler hun.

- Du vet ikke om du skal tro på det selv engang, ler Ann Cathrin.

Tirsdag var hun invitert til middag, og ble gjort kjempestas på.

- Jeg er ikke så innmari glad i rampelyset, men det var innmari gøy, og vi feiret ordentlig! forteller hun, og legger til at det er flott at så mange medier har vært interesserte i å skrive om seieren, fordi hun synes det er så viktig for hestesporten.

 

God stemning

Ann Cathrin elsker varme, og trives som plommen i egget i varme og solfylte Brasil.

- I dag har jeg kunnet ta en pause med halvannentime i solen, det var så godt! Jeg elsker sol og varme, så at det er her i Rio, det er bare et kjempepluss for meg, forteller hun.

Ann Cathrin kan også fortelle om en kjempefin og flott stevnearena, men svært profesjonelle forhold og ansatte. Alle har vært hjelpsomme, og hele arenaen og systemet er lukket, så det kjennes trygt, og godt å være der.

- Her er det ingenting å klage på, selv om det er varmt, jeg elsker sol og varme, så det er knall! smiler hun.

- Selv Donatello fungerer optimalt i varmen, det er en erfaring vi tar med oss! Selv med 40 grader i skyggen i går, var han helt upåvirket av varmen, avslutter Ann Cathrin. 

Annonse